Mobilmarkedsføring – den eneste måde at tilføje reel værdi ved at rydde op

Mobilmarkedsføring kan være meget succesfuldt, men har en stor vej endnu før det får den tillid som andre former for markedsføring har.

“Hvordan tilføjer vi værdi til det vi laver?” I disse usikre økonomiske tider er det et spørgsmål som alle spørg. Uanset hvad du handler med, er det nødvendigt at have et svar til dette spørgsmål hvis du ønsker at vinde mod de andre virksomheder.

Dette kan være meget svært at bevise for folk der arbejder med markedsføring. Med markedsføring over mobil kan man dog, hvis det bliver gjort korrekt, lade resultaterne tale for sig selv.

Det er nemt at feje folk der arbejder med mobil-markedsføring under bordet og kalde dem spammere – og i nogle tilfælde er dette dog også rigtig pr. definition. Der er intet professionelt eller nobelt ved at fylde din indbakke med markedsføringsbeskeder der er ligegyldige for kunden.

Det er betegnende for den anseelse som folk der arbejder med mobil-markedsføring skal overvinde. Der er dog to meget markante måder hvorpå man kan gå målrettet efter forbrugerne gennem denne markedsføringskanal.

Den ene er den måde som vi nævnte tidligere, hvilket ofte bliver identificeret som spam. Man kan sammenligne det med, at man sender flere millioner af flasker ud i Atlanterhavet og derefter håber at den helt rigtige person finder lige netop din flaske. Du håber fremfor forventer, hvilket ikke er noget man burde gør. Det er heller ikke den bedste måde at gøre forretning på, da man får meget få interaktioner fra forbrugeren – samtidig med at du gør skade på dit brand og omdømme.

Telefon

Den anden er noget helt andet. her sørger du for at planlægge nøje alt efter de data du har. Du identificere markedet og skaber spændende indhold som kunne interessere kunden og fange kundens opmærksomhed. Her skal du også sørge for at sende ud til mobiler som rent faktisk er i brug og til forbrugere hvis profil man kender – og vigtigst af alt, forbrugere som alle har sagt ja til at være med.

Forbrugere skal have en klar mulighed for at sige ja eller nej – uanset om det er igennem en brugerundersøgelse, en T&C eller noget helt tredje. Nøglen er at alle er blevet givet muligheder for at sige nej tak. Direct Marketing Association (DMA) sørger for at undersøge alle dataindsamlere for at tjekke at alle de mennesker der er på listen har givet udtrykkelig tilladelse til at blive kontaktet – Gør man det med den her metode er man sikker på at tilføje værdi til sin virksomheds markedsføring.

Eksemplerne er gode nok, og f.eks. har en mobil-markedsførings kampagne få helt op til 5754 nye kunder, hvilket resulterede i en omsætning på 1.1 million pund for virksomheden. Dette kom fra en helt normal clickrate som kostede virksomheden 4 cent pr. klik.

I helhed er industrien kommet på så stor en fremgang takket være ting som smartphones og innovation i kvaliteten. En undersøgelse kaldet 2012 Internet Advertising Bureau/PwC Digital Adspend viste at mobilreklame har en værdi på op til 526 millioner pund. For blot fire år siden (i 2008) havde mobilreklame en værdi på 28,6 millioner pund. En stor del af dette skyldes nøjagtigheden og innovationen i brugen af dataen.

Med den ustoppelige stigning af smartphones er mulighederne ændret. Folk der arbejder med markedsføring kan nu bruge beskedtjenester til deres fordel, og det er nærmest uden grænser. Det er få platforme som kan fange modtageren på denne måde, hvis det er blevet gjort korrekt. Er det ikke blevet gjort korrekt – og her kan vi henvise til det tidligere eksempel – vil man blot skubbe modtageren væk.

Mobilreklamer har stadig meget arbejde foran sig, hvis det skal åbne samme tillid som andre markedsføringskanaler, men jo flere virksomheder som benytter sig af korrekt mobil-markedsføring, desto hurtigere vil vi kunne nå dens fulde potentiale inden længe.

admin