Grib muligheden indenfor SMS-beskeder

Vi giver et indblik i hvordan du kan bruge sms beskeder i din virksomhed.

Tidligt i 2012 bestilte Acision en brugerundersøgelse af Vanson Bourne, som skulle undersøge de forskellige vaner, som forbrugeren har i USA og England når det kommer til mobilbeskeder. De skulle fastlægge de normale mønstre og hvilken besked applikation forbrugeren foretrækker at sende beskeder fra. En af grundene til denne undersøge var at forstå brugen af SMS mod de mange alternativer der er til SMS, såsom WhatsApp, Skype, Facebook og BBM, mens man også kiggede på hvorfor folk bruger de forskellige beskedservice – og til hvad de bruger disse forskellige udbydere til. Ved at forstå forbrugernes drivkræfter bag brugen af de forskellige tjenester kan man definere klare muligheder for udbyderne i takt med at de udvikler deres strategi.

I løbet af de sidste par år har der været en klar ændring i hvordan man sender beskeder fra sin mobil og hvordan forbrugeren kommunikere med hinanden. Dagens hyper-generation har utallige måder at komme i kontakt med hinanden på, og bruger flere beskedtjenester og de sociale medier på samme tid.

SMS-beskeder

En af de områder som har den største vækst har for nyligt været OTT-apps såsom WhatsApp og iMessage. Da man troede at disse tjenester ville dræbe SMS’en, var man dog for tidligt ude. Den mest succesfulde og skaber det største overskud på bundlinjen, er dog SMS’en. SMS omsætter for over 100 milliarder hvert år og det vil fortsætte med at vokse hos de fleste udbydere rundt omkring i verden, hvilket også vil blive hjulpet på vej når flere virksomheder opdager fordelen ved SMS.

Mens det ville være forkert at foreslå at OTT-apps ikke har nogen indflydelse på den traffik der foregår med SMS’er, sætter befolkningen en begrænsning på hvor meget de kan omsætte for. Deres forretningsmodel vil kun kunne skabe en lille del af hvad SMS på nuværende tidspunkt kan omsætte for.

Dagens virkelighed

SMS forbliver den mest dominerende beskedtjeneste, og den vil også forblive tilgængelig på alle mobiler i hele verden. Beskedtjenesten SMS har konstant været i udvikling og bliver ved med at vokse, hvilket kan indikere at OTT apps tilbyder et gratis alternativ, men at OTT ikke kan erstatte den gode gamle SMS.

Der er mange årsager til den vedvarende popularitet af tjenesten, som har været den samme i de sidste 20 år. Tjenesten er bygget op omkring 5 vigtige elementer, som er tilgængelighed, pålidelighed, hastighed, brugervenlighed og åbne sats. Disse elementer gav SMS’en en stor fordel, da ingen andre beskedtjeneste har kunne tilbyde det samme. Smartphonens stigende popularitet hos befolkningen har gjort det muligt for stort set alle at designe og markedsføre forskellige beskedtjenester med en forbedret brugervenlighed og en lavere pris – ja, måske endda gratis. Disse tjenester stiger stadig i popularitet hos forbrugeren, selvom nogle af dem er uden for global rækkevidde.

Hvad vil forbrugeren have?

Selv med den stigende popularitet hos OTT-apss fremviste undersøgelsen at disse innovative tjenester kun øger antallet af beskeder der bliver sendt med en mobil. Dette gælder særligt når det kommer til Facebook og Skype. Forbruger bruger i dag flere forskellige tjenester på samme tid, og inddeler deres beskeder alt efter beskedtype og den person, som afsenderen af beskeder ønsker at nå. Da den mobile internetforbindelse er meget ustabil, har brugerundersøgelserne vist at der er stor efterspørgsel på tjenester som bruger de basale styrker som SMS har (De 5 elementer vi nævnte tidligere) med OTT-lignende funktioner såsom billeddeling. Udbyderne har i 10 år også tilbudt denne funktioner, med en varieret succes – det bliver kaldt for MMS.

Dette er ikke en særlig revolutionerende idé hvis man tænker over den planlagte lancering af RCS. Men selvom mange forbedrede funktioner for SMS har været tilgængelig i mange år – herunder levering og læse / modtagelse af meddelelser, gruppesamtaler, sortlisting, opbevaring og kopiering – nogle af disse er allerede blevet implementeret i et større omfang. Heldigvis kan man, takket være cloud teknologien, lancere disse funktioner uden at det behøver at være kompleks – man skal bare bruge bestemte indtægts-modeller hvilket fjerner den store risiko for udbyderne. Der findes flere måder hvorpå man kan forlænge levetiden af beskederne som bliver sendt – en af disse metoder er ved at forstærke den platform som allerede er i udbydernes infrastruktur med nye funktioner. Men hvad ellers kan der blive gjort?

Mobil og sms

Hvad med besked-funktionens fremtid?

Mens udviklingen fortsætter får udbyderne en stor mulighed for at implementere og fremme GSMAs Joyn Service (Rich Communication Suite of Services). Andre muligheder omfatter et partnerskab med OTT-app udbydere eller ved selv at udvikle en OTT/IP beskedtjeneste. Begge muligheder har en kortere tid til markedet og kan blive pre-integreret med SMS og hurtig optimeret baseret på forbrugernes feedback og den markedsmæssige udvikling. Dette er et centralt område for udbyderne, særligt når der er en stor del af forbrugerne som er villige til at udnytte disse tjenester for at få forbedrede funktioner.

Derudover bør udbyderne sikre at SMS bliver ved med at være i LTE for at sikre en del af den store omsætning der findes på markedet. SMS vil være forbindelsen mellem LTE og ældre telefoner ved at udvikle SMS-tjenesten og det vil fortsætte med at være den tjeneste som forbrugeren elsker at bruge i dagens Danmark.

Hvad er det næste skridt for udbyderne?

Man kan ikke nægte den store popularitet som OTT-apss har, men det er vigtigt for udbyderne at kombinere denne viden med indsigt som de har inden for brug og oplevelse hos forbrugeren. Udbyderne bør se frem til at konkurrere med en tjeneste som er grundlagt på SMS’ens grundlæggende styrker, samtidig med at de udnytter de forbedrede funktioner i OTT-apps. Baseret på vores egen erfaring som den globale markedsleder i beskedtjenester, kombineret med vores forskning indenfor området har vi udviklet følgende fem anbefalinger til de forskellige operatører:

Eliminer omkostningerne

Ved at tilbyde ubegrænset SMS og MMS med mobile internetabonnementer, har det amerikanske marked vist os at OTT-apps’ indflydelse på sendte SMS kan blive begrænset.

Gør SMS-tjenesten bedre

Udvid SMS-tjenesten med nye funktioner, såsom notifikationer, black/whitelisting og gruppesamtaler. Ved at bruge Cloud leveringsmodeller kan man reducere kompleksiteten og forbedre leveringstiden.

Udnyt det fulde potentiale af MMS

Da deling af indhold er den vigtigste funktion for OTT-apps bør udnyttels af MMS være en central prioritet for en evt. aktør, da det stadig falder bagud inden for rækkevidde, prissætning og forbrugernes opfattelse, som oftest er negativ.

Lancer en forstærket beskedtjeneste

Det næste som der vil være stor konkurrence om, vil omhandle den forbedrede oplevelse med en P2P beskedtjeneste. Operatører kan se på TCS, men også vælge at indgå et partnerskab med en OTT-app udbyder eller lancere deres egen OTT-app.

Sikre LTE i SMS-funktionen

I de næste mange år, vil der ikke være en beskedtjeneste som kommer tæt på SMS’en. Forbrugerne har tydelig vist, at de ikke kan undvære SMS-tjenesten, hvilket gør at operatørerne er nødt til at sikre tilgængelighed i LTE-netværket.

Udover den ovenstående P2P anbefaling, bør operatørerne også fokusere på at udnytte det fulde potentiale på B2B-markedet gennem A2P (App to person) og M2M (Maskine til maskine). For at frigøre potentialet der er på B2B-markedet har operatørerne brug for at gøre det muligt i deres infrastruktur samtidig med at de bliver nødt til at opfylde virksomhedernes krav for hvad der er et pålideligt netværk, som er gennemsigtigt og intelligent i sine analyser og rapportering, så kampagner kan være mere målrettet forbrugeren.

Vores forskning viser, at der er en høj forbruger-afhængighed og kærlighed til SMS, især blandt brugere med Smartphones. Med dette i tankerne mener vi stadig, at der er muligheder for operatørerne til at forbedre den traditionelle måde at sende beskeder til hinanden på. På samme tid kan de også lancere deres egne IP tjenester til Smartphone-brugere, hvilket sikre deres relevans og giver problemfri interaktioner med dagen og morgendagens mobile samfund. Det er op til den enkelte operatør at tilpasse sig det hurtige miljø og begynde at konkurrere i henhold til reglerne i en total IP verden.

admin